omaya@live.dk   |   +45 26 24 44 92

KRANIO SAKRAL

Kranio-sakral behandling

Kranio – sakral systemet

består af knoglerne i kraniet, ansigtet og korsbenet (sacrum), membranerne, som holder hjernen på plads i forhold til disse knogler og væsken (cerebrospinalvæsken), som cirkulerer omkring hjernen. Væsken er nødvendig, for at hjernecellerne kan få næring og udskille affald, og den virker som støddæmper ved slag.

Kranio – sakral terapi kranio_sakral_terapi_uddannelser_og_kurser_systemet

er en blid, behagelig og bemærkelsesværdig behandling. Behandleren synes næsten ikke at berøre klienten, og alligevel tager kroppen imod med åbne arme – lukker behandlingen indenfor. Det er som om kroppen kan mærke, at den her kan hente en helt ekstraordinær støtte og ro.

Nervesystemet er Kranio-sakral terapiens domæne – det er her, at den for alvor har noget ganske enestående at tilbyde. De forskellige dele af nervesystemet kræver forskellige tilgange – Kranio-sakral terapi er specialdesignet til at optimere de enkelte dele, og derved skabe bedre omstændigheder for hele kroppen, hvis velbefindende er uløseligt forbundet til nervesystemet.

I Kranio – sakral terapi

giver behandleren – ved at anvende forskellige teknikker – informationer til klientens krop, som, når de modtages, kan stimulere klientens egen proces med at hele sig selv. Resultatet af Kranio-sakral terapi er en forbedring af cirkulationen i cerebrospinalvæsken, såvel som en forøgelse af bevægemulighederne mellem kraniets knogler.

Under Kranio – sakral behandlingen kst-thumb

ligger klienten på ryggen på briksen og nyder det. På specielle steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet anvender kranio – sakral behandleren et meget let tryk, 5 gram, som vægten af et A4 papir. Klienten oplever en dyb form for afspænding, ligesom når man er i en behagelig søvntilstand og drømmer, flyder, er bevidst om omgivelserne og slapper af.

Kranio- sakral Terapis historie

Det er opfundet af en amerikansk læge, William Sutherland, tidligt i dette århundrede. Stanley Rosenberg var den første i DK, der lærte teknikken i USA og begyndte at behandle klienter i 1986.

Nu driver han Stanley Rosenberg instituttet. Her er Omaya uddannet.

Se mere på www.stanleyrosenberg.com